Ingredience: | |||||
hovězí přední (krk) | 300 g | střední cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
sádlo | 1 lžíce | drcený kmín | 1 lžička | hladká mouka | 40 g |
sladká paprika | 1 lžíce | hovězí vývar | 1,2 l | oloupané brambory | 200 g |
majoránka | 1 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Gulášová polévka - moje nejoblíbenější! I když, já to říkám asi o každý, protože polívky miluju. Ale tuhle teda zvlášť. No a jak uvařit poctivou gulášovku, si teď ukážem, jo?
V hrnci na středním plameni rozehřejeme sádlo, protože je na něm základ na tuhle polívku zkrátka lepší, než na oleji. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a tu restujeme dozlatova. Tu barvu nepodceňte. Přidáme kmín a maso, nakrájený na malinký kostičky, osolený a opepřený. Promícháme a restujeme, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustí. Často mícháme.
Jakmile se tekutina vyvaří a na dně hrnce máme zase jen tuk, přisypeme mouku, stáhneme plamen na třetinu a restujeme dál za stálýho míchání dohněda. Přidáme najemno nasekanej česnek, papriku, důkladně promícháme a zalijeme vývarem. Zvýšíme plamen, promícháme, osolíme a přivedeme k varu. Pak opět plamen stáhneme, aby polívka jen jemně probublávala a vaříme cca 15-20 minut.
Brambory si nakrájíme na kostičky a přidáme je do polívky. Dál vaříme na mírným plameni asi 12 minut, nebo dokud brambory nejsou měkký. Občas míchnem, aby se nám polívka nepřichytla ke dnu hrnce. Ochutnáme, podle chuti dosolíme, dopepříme, stáhneme z plotny a na závěr přidáme v dlaních promnutou majoránku. Podáváme s čerstvým pečivem, nebo jen tak.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI