Gulášová polévka z mletého masa zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso500 gsádlo dle potřebyvelká cibule1 ks
sladká mletá paprika3 lžícenové koření3 kuličkybobkový list2 ks
sůl dle chutipepř dle chutimajoránka dle chuti
česnek3 stroužkykmín dle chutivelké brambory4 ks
mleté hovězí maso 500 g, sádlo dle potřeby, velká cibule 1 ks, sladká mletá paprika 3 lžíce, nové koření 3 kuličky, bobkový list 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, majoránka dle chuti, česnek 3 stroužky, kmín dle chuti, velké brambory 4 ks

Příprava

Velmi oblíbená polévka naší rodiny hlavně na chatě, kde společně s krajícem domácího chleba tvoří hlavní chod. Často je na zahradě plno práce a tak přecpaný žaludek není žádoucí. Navíc se večer hodí něco na gril a tak vydatná polévka k obědu stačí.

Na sádle orestujte nadrobno pokrájenou cibuli a rozdrobte mleté maso. Osolte, opepřete a zprudka opečte. 

Teď to bude fofr!

Musíte rychle osmahnout papriku na tuku, aby pustila krásně barvu, ale nezhořkla.

Potom vše zaprašte moukou a udělejte paprikovou jíšku.

Vše zalijte litrem vody a dobře rozmíchejte, ať nemáte v polévce hrudky.

Přidejte veškeré koření krom česneku a majoránku a dejte i brambory pokrájené na osminky. Polévka se vaří tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. 

Nakonec dochuťte čerstvě utřeným česnekem a majoránkou.

Protože je období medvědího česneku, tak ozdoba na posypání nesměla chybět.

Musím říct, že to bylo opravdu dobré.

Dobrou chuť!

2017-05-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI