Houbová polévka zpět

Ingredience:
sušené houby dle potřebystřední cibul2 ksčensek2 stroužky
zelenina dle potřebymáslo2 lžícehladká mouka dle potřeby
pepř špetkasůl dle chutidrcený kmín1 lžička
tymián4 snítkymajoránka1 lžičkavoda či vývar dle potřeby
sušené houby dle potřeby, střední cibul 2 ks, čensek 2 stroužky, zelenina dle potřeby, máslo 2 lžíce, hladká mouka dle potřeby, pepř špetka, sůl dle chuti, drcený kmín 1 lžička, tymián 4 snítky, majoránka 1 lžička, voda či vývar dle potřeby

Příprava

Kdo má doma řádně nasušeno, může se ihned se mnou pustit do přípravy houbové polévky, která nejen zahřeje, ale i zasytí. Tak tasíme hrnce a jdeme na to.

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji v hrnci na rozpáleném másle zesklovatět. Přidáme kmín a na kostičky nakrájenou zeleninu a restujeme do hněda. Ke konci restování přidáme i prolisovaný česnek a krátce ho osmažíme. Základ zalijeme vodou nebo vývarem, opepříme, osolíme, přidáme tymián (pažitku a petržel) a houby a vaříme na mírném ohni minimálně 20 minut. Poté polévku zahustíme jíškou, kterou si umícháme z másla a hladké mouky (jak na to se můžete podívat TADY) a necháme ji dalších 15 minut provařit. Těsně před koncem rozemneme do polévky trochu majoránky.

2015-03-30 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI