Ingredience: | |||||
sušené houby | dle potřeby | střední cibul | 2 ks | čensek | 2 stroužky |
zelenina | dle potřeby | máslo | 2 lžíce | hladká mouka | dle potřeby |
pepř | špetka | sůl | dle chuti | drcený kmín | 1 lžička |
tymián | 4 snítky | majoránka | 1 lžička | voda či vývar | dle potřeby |
Kdo má doma řádně nasušeno, může se ihned se mnou pustit do přípravy houbové polévky, která nejen zahřeje, ale i zasytí. Tak tasíme hrnce a jdeme na to.
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji v hrnci na rozpáleném másle zesklovatět. Přidáme kmín a na kostičky nakrájenou zeleninu a restujeme do hněda. Ke konci restování přidáme i prolisovaný česnek a krátce ho osmažíme. Základ zalijeme vodou nebo vývarem, opepříme, osolíme, přidáme tymián (pažitku a petržel) a houby a vaříme na mírném ohni minimálně 20 minut. Poté polévku zahustíme jíškou, kterou si umícháme z másla a hladké mouky (jak na to se můžete podívat TADY) a necháme ji dalších 15 minut provařit. Těsně před koncem rozemneme do polévky trochu majoránky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI