Hovězí vývar s kořenovou zeleninou, pórkem a pažitkou zpět

Ingredience:
hovězí vývar0,5 lmenší mrkev3 kspetržel1/2 ks
pórek1/4 kspažitka dle chutivoda dle potřeby
hovězí vývar 0,5 l, menší mrkev 3 ks, petržel 1/2 ks, pórek 1/4 ks, pažitka dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Jelikož mi zbyl hovězí vývar z omáčky, tak musel být zužitkován a jak jinak než do základu polévky. V lednici jsem měla nádherný čerstvý pórek a na zahrádce už mi začala růst pažitka, takže volba byla jasná, popadla jsem ještě mrkvičku a dala se do práce.

Hovězí vývar jsem mírně naředila, přibližně 100-150ml vody. Do hovězího vývaru, který se již vařil, jsem přidala nahrubo nastrouhanou zeleninu - mrkev, petržel a pokrájený pórek, povařila do změknutí zeleniny a nakonec jsem přidala již bez vaření pažitku.

2016-04-11 Polévky

Poznámka

Vývar byl připraven z hovězího masa, mrkve, petržele, celeru, nového koření, bobkového listu a soli.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI