Hrachová polévka zpět

Ingredience:
suchý hrách (zelený, žlutý)250 guzený vývar1000 mluzený špek nebo slanina100 g
hladká mouka2 lžícesůl špetkapepř špetka
česnek dle chutimajoránka špetka
suchý hrách (zelený, žlutý) 250 g, uzený vývar 1000 ml, uzený špek nebo slanina 100 g, hladká mouka 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, česnek dle chuti, majoránka špetka

Příprava

Provoněná polévka ze suchého hrachu....

Hrách si necháme přes noc namočený ve studené vodě. V téže vodě jej pak uvaříme doměkka. Vodu v průběhu vaření dle potřeby doléváme. Zatím nesolíme. Slaninu nebo špek si vyškvaříme dokřupava. Škvarečky vyjmeme a na tuk dáme mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou naředíme uzeným vývarem. Nemáme-li pak vodou. Polévku halabala promixujeme tyčákem, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Doředíme dle požadované hustoty. Škvarečky přidáme do již hotové polévky. Jako vložku použijeme rohlíkové krutonky. Můžeme dozdobit lístky čerstvé majoránky.

2014-03-28 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI