Ingredience: | |||||
suchý hrách (zelený, žlutý) | 250 g | uzený vývar | 1000 ml | uzený špek nebo slanina | 100 g |
hladká mouka | 2 lžíce | sůl | špetka | pepř | špetka |
česnek | dle chuti | majoránka | špetka |
Provoněná polévka ze suchého hrachu....
Hrách si necháme přes noc namočený ve studené vodě. V téže vodě jej pak uvaříme doměkka. Vodu v průběhu vaření dle potřeby doléváme. Zatím nesolíme. Slaninu nebo špek si vyškvaříme dokřupava. Škvarečky vyjmeme a na tuk dáme mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou naředíme uzeným vývarem. Nemáme-li pak vodou. Polévku halabala promixujeme tyčákem, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Doředíme dle požadované hustoty. Škvarečky přidáme do již hotové polévky. Jako vložku použijeme rohlíkové krutonky. Můžeme dozdobit lístky čerstvé majoránky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI