Hrachová polévka s pórkem, květákem a batátem zpět

Ingredience:
Ghí dle potřebymražený hrášek Bonduelle350 gpórek150 g
květák bez košťálu150 gbatát1/4 ksvoda1 l
mořská sůl dle chutimletý kmín špetka
Ghí dle potřeby, mražený hrášek Bonduelle 350 g, pórek 150 g, květák bez košťálu 150 g, batát 1/4 ks, voda 1 l, mořská sůl dle chuti, mletý kmín špetka

Příprava

Ráno jsem přemýšlela, jakou polévku dnes uvařím. Po důkladném rozboru mrazáku na mě vykoukl sáček mraženého hrášku, syn miluje hrachovou polévku. Nebylo dlouho o čem přemýšlet. Otázkou bylo čím ji zahustit a přirozeně osladit, sáhla jsem po načatém batátu a květáku, polévka byla na světě a je výborná.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek. Přidáme hrášek, květák, pokrájený batát, orestujeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, vše společně rozmixujeme.

2016-02-19 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI