Ingredience: | |||||
hrášek | 900 g | cibule | 3 ks | bazalkové pesto | 2-3 pol. lžíce |
zeleninový vývar | 1200 ml | pepř | špetka | sůl | špetka |
miso pasta | 4 čajové lžíce | citron / limetka | dle chuti |
Tato výborná hrášková polévka nikdy nezklame. Je velmi chutná a nádherně jednoduchá.
Kdo by neměl rád čerstvý mladý hrášek. Vždycky se mi při jeho konzumaci vybaví dětství. Škoda, že se nedá tak často sehnat čerstvý, pokud není možnost si ho pěstovat.
Hrášek obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a karoteny. Ve větším množství jsou zastoupeny minerální látky (fosfor, draslík, vápník a hořčík).
Polévku podáváme s česnekovým celozrnným toustem, grilovanou paprikou, sezamovými a dýňovými semínky a dozdobíme plátkem citrónu a bazalkou.
Jak na to:
Miso pasta je fermentovaná vyzrála pasta ze sojových bobů, hnědé rýže,obilí a soli. Má charakteristickou chuť a tmavou barvu, závislé od složení misa. Obsahuje esenciální aminokyseliny, některé vitamíny a minerály. Esenciální aminokyseliny jsou potřebné k tvorbě nové tkáně. Také podporují tvorbu a napomáhají k renovaci zdravých buněk. Miso celkově povzbuzuje a čistí organismus. Odbourává těžké kovy z těla, tím se snižuje riziko výskytu rakoviny a srdečních chorob. Díky velkému obsahu enzymů podporuje trávení.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI