Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | hrášku | 400 g | menší petržel | 1 s |
celer | kousek | pórek (bílou část) | 1/2 ks | malá světlá kedlubna | 1 ks |
mandlové mléko či jiné rostlinné nebo jen voda či vývar | 300 ml | voda | 1 - 1,5 l | mletý kmín | dle chuti |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
Zelený hrášek obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, a proto, pokud ho budeme konzumovat pravidelně, nejenom že uděláme radost chuťovým pohárkům, ale s jeho pomocí můžeme doplnit i své zásoby stopových prvků. Obsahuje vitamíny B a C, ale je bohatý i na zinek, fosfor, draslík, hořčík a železo, obsahuje i menší množství vápníku a fosforu. Během detoxikační kúry nechejme místo na našem talíři právě pro zelený hrášek! Zelený hrášek pomůže zbavit nahromaděných usazenin ze střev, je účinným čističem a nekompromisně vyčistí náš střevní systém od škodlivých toxických látek. Také je účinným pomocníkem při únavě. Takže určitě stojí za zařazení do jídelníčku.
Hrášek u nás teď frčí hlavně syrový, v polévce si musím dát hodně záležet, aby náš pitval nenarazil na slupky, takže u nás se mixuje a pasíruje. Příprava je velmi snadná a rychlá.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme pokrájenou očištěnou kedlubnu, petržel, celer, prohřejeme a přidáme hrášek. Zalijeme vodou, přilijeme rostlinné mléko, osolíme a přidáme trošku mletého kmínu. Vše společně povaříme. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme, dle chuti případně dosolíme.
Přeji dobrou chuť.
Tuto polévku dělám v několika verzích, bez kedlubny nebo kedlubnu nahradím bílou ředkví či jednou větší mrkví.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI