Hrášková polévka s petrželí, batátem, kapustou na kmíně zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebypetržel1 ksbatáty2 ks
hrášek250 ghlávková kapusta160 ghimalájská sůl dle chuti
mletý kmín dle chutivoda1 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, petržel 1 ks, batáty 2 ks, hrášek 250 g, hlávková kapusta 160 g, himalájská sůl dle chuti, mletý kmín dle chuti, voda 1 l

Příprava

S domácími surovinami se vaří s chutí, nám již hrášek dozrává a není nic lepšího než hrachová polévka z čerstvého hrášku. Kapusta je velmi bohatým zdrojem vápníku, ráda ji do polévky přidávám, má velmi příjemnou chuť, batáty zase polévku osladí a petržel lehce okoření. Prostě polévka plná chuti.

Na Ghí orestujeme pokrájenou petržel, batát a hrášek, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín. Vaříme do změknutí zeleniny a na konec přidáme na nudličky pokrájenou hlávkovou kapustu bez košťálu, krátce povaříme a stáhneme z plamene. Je již na nás zda polévku rozmixujeme do hladka a přepasírujeme a nebo si vychutnáme kousky zeleniny.

2016-07-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI