Hrášková polévka s tuřínem, batátem, pórkem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymražený hrášek Bonduelle400 gbatát1/2 ks
tuřín50 gpórek40 ghraška1 lžíce
voda1 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, mražený hrášek Bonduelle 400 g, batát 1/2 ks, tuřín 50 g, pórek 40 g, hraška 1 lžíce, voda 1 l

Příprava

Dnes ráno se mi vůbec nic nechtělo dělat, ale jíst se musí a nikdo za mě neuvaří. Přemýšlela jsem, co uvařím tentokrát za polévku a v mrazáku jsem našla sáček hrášku, hráškovou polévku jsme dlouho neměli a jelikož ráda kombinuji chutě zeleniny přidala jsem navíc tuřín, batát, pórek a zahustila hraškou, vznikla velmi chutná polévka, na které jsme si moc pochutnali.

Na Ghí orestujeme hrášek, pokrájený batát, tuřín, zalijeme vodou, přidáme ve vodě rozkvrdlanou hrašku a vaříme do změknutí zeleniny, hrašku je potřeba povařit 20 minut, aby byla snadno stravitelná. Nakonec přidáme pokrájený pórek a krátce povaříme.

2016-04-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI