Ingredience: | |||||
olivový olej | 1 lžíce | cibule, nakrájená najemno | 1 ks | česnek, nakrájený na plátky | 1 stroužek |
středně velká brambory | 1 ks | zeleninový vývar + 500 ml vody | 500 ml | mražený hrášek | 300 g |
hladkolistá petrželka | 100 g | lístky máty + na ozdobu | dle chuti | bílý jogurt | 100 g |
sůl | dle chuti | čerstvě mletý černý pepř | dle chuti | Sporty chléb Penam | 4 plátky |
Může jiná barva reprezentovat víc jaro, než právě barva hrášku?
Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek. Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody. Přiveďte k varu a povařte deset minut.
Přidejte hrášek a petrželku promíchejte, přiklopte a nechte probublávat tři minuty. Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem. Přidejte jogurt a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte. Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.
Sporty chléb opečte na sucho na pánvi a nebo v topinkovači.
Pro umocnění dojmu ozdobte hráškově zelenou polévku lžící jogurtu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI