Hrášková polévka se sporty krutonky zpět

Ingredience:
olivový olej1 lžícecibule, nakrájená najemno1 ksčesnek, nakrájený na plátky1 stroužek
středně velká brambory1 kszeleninový vývar + 500 ml vody500 mlmražený hrášek300 g
hladkolistá petrželka100 glístky máty + na ozdobu dle chutibílý jogurt100 g
sůl dle chutičerstvě mletý černý pepř dle chutiSporty chléb Penam4 plátky
olivový olej 1 lžíce, cibule, nakrájená najemno 1 ks, česnek, nakrájený na plátky 1 stroužek, středně velká brambory 1 ks, zeleninový vývar + 500 ml vody 500 ml, mražený hrášek 300 g, hladkolistá petrželka 100 g, lístky máty + na ozdobu dle chuti, bílý jogurt 100 g, sůl dle chuti, čerstvě mletý černý pepř dle chuti, Sporty chléb Penam 4 plátky

Příprava

Může jiná barva reprezentovat víc jaro, než právě barva hrášku?

Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek. Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody. Přiveďte k varu a povařte deset minut.

Přidejte hrášek a petrželku promíchejte, přiklopte a nechte probublávat tři minuty. Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem. Přidejte jogurt a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte. Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.

Sporty chléb opečte na sucho na pánvi a nebo v topinkovači.

Pro umocnění dojmu ozdobte hráškově zelenou polévku lžící jogurtu.

2017-03-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI