Hráškový krém s řapíkatým celerem a bazalkovým pestem zpět

Ingredience:
řapíkatý celer4 stonkyvyloupaný čerstvý hrášek nebo mražený400 golivový olej trochu
bazalkové pesto2 lžičkyčesnek2 stroužkysůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
řapíkatý celer 4 stonky, vyloupaný čerstvý hrášek nebo mražený 400 g, olivový olej trochu, bazalkové pesto 2 lžičky, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Máme zelený čtvrtek a podle tradic se tento den měla jíst pouze zelená strava, aby byl člověk celý rok zdravý. Sice jsme celý den pouze "zelenou" nejedli, přesto jsem k večeři přeci jen připravila alespoň zelenou polévku...

V kastrolu si rozpálíme lžíci olivového oleje a osmahneme na něm do lehce zlatova na proužky nakrájený řapíkatý celer. Potom přidáme hrášek, zalijeme 1 a půl litrem vody, přidáme prolisovaný česnek a bazalkové pesto, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí celeru a hrášku. Poté ponorným mixerem důkladně rozmixujeme na hladký krém, případně ještě dosolíme a můžeme podávat s plátkem mozzarely.

2015-04-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI