Ingredience: | |||||
kuřecí či zeleninový vývar | 2 - 2,5 l | čerstvý či mražený hrášek | 900 g | krájená slanina | 200 g |
čerstvý hrášek | dle potřeby | smetana | 50 ml | máslo | dle potřeby |
máslo | dle chuti | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Léto, teplo, šílený teplo…a do toho teplá polévka? Ano..teplá, ale díky hrášku krásně svěží a příjemná záležitost. Navíc každý den teplota nehlásí 35°C, tak si polévku můžete připravit v některý z o něco chladnějších dnů.
Příprava je velmi jednoduchá a samotná polévka je opravdu velmi lehká a ideální do těchto dní.
TIP:
Polévku je možné zjemnit také např. mascarpone.
Pro veganskou verzi můžete naopak smetanu i slaninu vynechat – případně nahradit smetanou rostlinnou.
Hrášek je nutné vařit opravdu jen krátce, aby neztratil barvu.
Vývar si připravte z 1/2 pórku, 1 petržele, 1 cibule nebo šalotky, kuřecího skeletu či ořezků a vody.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI