Ingredience: | |||||
voda či vývar | dle potřeby | bílé fazole (2 bílých velkých a 2 bílých malých) | 4 hrsti | sušené hříbky | 2 hrsti |
čerstvé hříbky (hmotnost po svaření) | cca 150 g | velké brambory (použila jsem pečené v troubě ve slupce) | 3 ks | vysokoprocentní smetana | 200 ml |
máslo | tenký plátek | ocet | na dochucení | pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
Kombinaci hříbků a fazolí si jistě zamilujete. Tato polévka je velice jednoduchá, vynikající a skvěle vás zasytí.
Fazole namočíme na noc do vody (každý druh zvlášť). Druhý den je slijeme a uvaříme v neosolené vodě do měkka (větší druhy vaříme nejdřív a menší přidáme v průběhu). K uvařeným fazolím dolijeme podle potřeby vodu (či vývar), přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory (pokud použijete jako já pečené, stačí je do polévky přidat až ke konci), všechny houby, máslo, základ osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor (kvůli sušeným houbám ale ne méně než 20 minut). Poté přilijeme smetanu, přidáme posekanou petrželku a dochutíme kapkou octa. Už nevaříme, pouze prohřejeme a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI