Ingredience: | |||||
hříbky | 350 g | zakysaná smetana | 150 g | celer | 200 g |
menší petržel | 1 ks | česnek | 3 stroužky | cibule | 1 ks |
zeleninový vývar | 1,5 l | citronová šťáva | dle chuti | sypký bobkový list | dle chuti |
snítka tymiánu | dle chuti | máslo | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Již dlouhou dobu jsem měla chuť na houbovou polévka, ale až nyní jsem dostala houby, tak zkouším, co se dá.
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na malé kousky.
V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme pokrájený česnek, cibuli, nakrájenou zeleninu a pokrájené houby.
Přidáme sůl, pepř a podusíme do měkka.
Pár podušených plátků hub dáme stranou a použijeme je nakonec na ozdobu krému.
Když se částečně tekutina vydusí, zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme sypký bobkový list, snítku tymiánu a povaříme cca 25 minut.
Odebereme trochu sosu, do kterého nalijeme zakysanou smetanu, rozšlehanou s moukou a krátce povaříme.
Hotovou polévku ponorným rozmixujeme na hladký krém a ještě dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou Rozlijeme na talíře, dozdobíme plátky hříbků a snítkou petrželky a teplé podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI