Hříbkový krém se zeleninou zpět

Ingredience:
hříbky350 gzakysaná smetana150 gceler200 g
menší petržel1 ksčesnek3 stroužkycibule1 ks
zeleninový vývar1,5 lcitronová šťáva dle chutisypký bobkový list dle chuti
snítka tymiánu dle chutimáslo dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
hříbky 350 g, zakysaná smetana 150 g, celer 200 g, menší petržel 1 ks, česnek 3 stroužky, cibule 1 ks, zeleninový vývar 1,5 l, citronová šťáva dle chuti, sypký bobkový list dle chuti, snítka tymiánu dle chuti, máslo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Již dlouhou dobu jsem měla chuť na houbovou polévka, ale až nyní jsem dostala houby, tak zkouším, co se dá.

Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na malé kousky.
V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme pokrájený česnek, cibuli, nakrájenou zeleninu a pokrájené houby.
Přidáme sůl, pepř a podusíme do měkka.
Pár podušených plátků hub dáme stranou a použijeme je nakonec na ozdobu krému.
Když se částečně tekutina vydusí, zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme sypký bobkový list, snítku tymiánu a povaříme cca 25 minut.
Odebereme trochu sosu, do kterého nalijeme zakysanou smetanu, rozšlehanou s moukou a krátce povaříme.
Hotovou polévku ponorným rozmixujeme na hladký krém a ještě dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou Rozlijeme na talíře, dozdobíme plátky hříbků a snítkou petrželky a teplé podáváme.

2016-11-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI