Ingredience: | |||||
střeně velká mrkev | 1 ks | menší celer | 1/2 ks | menší cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | sekaná rajčata | 1 plechovka | orzo (těstovinová rýže, nevaječná) | 1 menší hrnek |
mražený nebo čerstvý špenát | cca 200 g | olivový olej | 2 lžíce | zeleninový vývar | cca 1,5 l |
sušené oregano | 1 lžička | tymián | 1 lžička | drcený rozmarýn | pár špetek |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tuto polévku jsem našla zcela náhodou na zahraničním blogu Gimmesomeoven.com. Na fotce vypadala tak dokonale, že jsem se do ní zamilovala na první pohled. Netrvalo dlouho a musela jsem jí vyzkoušet. Polévka je bohatá a hustá a je skvělou volbou právě pro zimní nevlídné počasí. Bohatě vám vystačí jako lehký oběd a je prostě vynikající. Navíc je vhodná pro vegetariány i vegany.
Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm pár minut zesklovatět cibuli. Do hrnce přidáme i mrkev, celer a prolisovaný česnek a pár minut opékáme na středním plameni. Poté přilijeme vývar a rajčata, přivedeme k varu a vaříme cca 3-4 minuty. Nakonec přidáme orzo a koření a dále vaříme, dokud těstoviny nebudou na skus. Jestliže používáme čerstvý špenát, stačí ho přidat do polévky krátce před koncem varu, špenát mražený můžeme přidat rovnou s orzem.
Polévku podle chuti osolíme a opepříme a můžeme servírovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI