Ingredience: | |||||
máslové fazole | 500 g | olivový olej | dle potřeby | cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 2 stonky | menší mrkev | 1 ks | česnek | 4 stroužky |
rajský protlak | 2 lžíce | drcená rajčata | 400 g | bobkový list | 2 ks |
nové koření | 3 kuličky | bazalka | dle chuti | oregano | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | těstovinová rýže | 2 hrsti |
zeleninový vývar | dle potřeby |
Strašně moc máme rádi luštěninové polévky. S oblibou je dělám husté, ale nikoliv s moukou, ale luštěninou a zeleninou. Tahle italská varianta fazolové polévky se zahustí drobnou těstovinou a věřte tomu, že když sníte plný talíř, tak druhý chod nebude třeba.
Fazole si namočte noc předem do studené vody a druhý den uvařte do měkka.
Na oleji si orestujte zeleninu (cibule, mrkev, celer, česnek) i s kořením a po 3 minutách zasmahněte rajský protlak, který opečte stejně dlouhou dobu. Ztratí nepříjemnou kyselost a vyniknou lépe chutě.
Zalijte drcenými rajčaty a nechte 5 minut podusit na mírném plameni.
Scezené fazole přidejte do polévky a dolijte zeleninovým vývarem. Pokud ale máte po ruce třeba kuřecí, tak tím nic nepokazíte.
Vsypte těstoviny a nechte povařit do měkka a zhoustnutí polévky.
Dochuťte solí, pepřem a na talíři můžete dozdobit i čerstvou bylinkou.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI