Hustá polévka z pečené dýně, rajčat, batátů a kuřecího masa zpět

Ingredience:
máslová dýně1/2 ksvětší rajčata4 ksbatát1 ks
kuřecí prso1/2 kspetržel či koriandr dle chuticibule dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutičerstvé oregano dle chuti
smetana (zakysaná smetana či mléko) dle potřeby
máslová dýně 1/2 ks, větší rajčata 4 ks, batát 1 ks, kuřecí prso 1/2 ks, petržel či koriandr dle chuti, cibule dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, čerstvé oregano dle chuti, smetana (zakysaná smetana či mléko) dle potřeby

Příprava

Recepty na dýňové polévky jsou trend, který k podzimu prostě patří a dá se uvařit na nejrůznější způsoby. Já mám pro vás například recept z pečené dýně, rajčat, batátů a masa.

Jako první si polovinu dýně rozkrojím na poloviny, pokapu olivovým olejem a dám do trouby na 200 stupňů tak na půl hodinky. Mezitím si kuřecí prso dám vařit do vody, trošku osolím a přidám třeba i kořenovou zeleninu. V druhém hrnci si zpěním cibulku, přidám rajčat, která jsem si předtím spařila a zbavila slupky, upečenou dýni zbavenou taktéž slupky a jeden nakrájený batát. Podlila jsem troškou vývaru, co se mi vaří vedle. Po chvíli přidám i uvařené maso a zase trosku podleji. Až jsou batáty měkké, tak odstavím polévku z plotny, přidám čerstvé oregano a rozmixuji tyčovým mixérem do hladka. Pak vrátím zpět na plotnu, přidám trošku smetany na zjemnění a povařím ještě 2 minuty. Hotovo. Podáváno s opečeným domácím chlebíkem a semínky.

2017-11-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI