Ingredience: | |||||
máslová dýně | 1/2 ks | větší rajčata | 4 ks | batát | 1 ks |
kuřecí prso | 1/2 ks | petržel či koriandr | dle chuti | cibule | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | čerstvé oregano | dle chuti |
smetana (zakysaná smetana či mléko) | dle potřeby |
Recepty na dýňové polévky jsou trend, který k podzimu prostě patří a dá se uvařit na nejrůznější způsoby. Já mám pro vás například recept z pečené dýně, rajčat, batátů a masa.
Jako první si polovinu dýně rozkrojím na poloviny, pokapu olivovým olejem a dám do trouby na 200 stupňů tak na půl hodinky. Mezitím si kuřecí prso dám vařit do vody, trošku osolím a přidám třeba i kořenovou zeleninu. V druhém hrnci si zpěním cibulku, přidám rajčat, která jsem si předtím spařila a zbavila slupky, upečenou dýni zbavenou taktéž slupky a jeden nakrájený batát. Podlila jsem troškou vývaru, co se mi vaří vedle. Po chvíli přidám i uvařené maso a zase trosku podleji. Až jsou batáty měkké, tak odstavím polévku z plotny, přidám čerstvé oregano a rozmixuji tyčovým mixérem do hladka. Pak vrátím zpět na plotnu, přidám trošku smetany na zjemnění a povařím ještě 2 minuty. Hotovo. Podáváno s opečeným domácím chlebíkem a semínky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI