Ingredience: | |||||
cibule | 1 ks | střední mrkev | 4 ks | petržel | 1 ks |
brokolice | 1/2 ks | brambory | 2 ks | rajčata | 4 ks |
paprika kapie | 1 ks | cizrna | 1 plechovka | zakysaní či normální smetana | dle potřeby |
sůl | dle chuti | červená paprika | dle chuti | drcený kmín | dle chuti |
medvědí česnek | dle chuti | olivový olej | dle potřeby | voda | dle potřeby |
Nočky: | |||||
čerstvý špenát | hrst | vejce | 1 ks | špaldová mouka | dle potřeby |
U nás cizrně moc nefandíme, tak jsem ji musela nějak schovat do polévky a povedlo se. Manžel si přišel přidat a dokonce mě překvapilo, že jak manžel, tak malá Eliška se vrhli na celou misku opečené cizrny z trouby. Je to výborné chutné zobání nejen do polévky, ale i tak do misky k pivu či vínu. Nejlepší podávat ještě teplou.
Na olivovém oleji si osmahneme cibulku a mrkev, trošku zaprášíme červenou paprikou a podlijeme vodou. Přidáme zbývající zeleninu, 1/2 propláchnuté cizrny a trošku kmínu a vaříme do změknutí. Mezitím druhou polovinu cizrny posolíme, trošku zaprášíme červenou paprikou, přidáme trošku nasekaného medvědího česneku, olivový olej a dáme péct do trouby na 180 stupňů tak na 20 minut. Je to výborné zobání.
Až je zelenina měkká, přihodím do hrnce pár lístků medvědího česneku a mixnu tyčovým mixérem. Pro zjemnění chuti můžete přidat smetanu.
Hrst jemně nasekaného špenátu smíchám s vejcem a moukou (dle oka) a kapu do vroucí osolené vody.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI