Hustá zeleninová polévka s kuskusem a pestem z medvědího česneku zpět

Ingredience:
máslo50 gcibule1 ksmrkev4 ks
celer1/4 kspetržel1 ksčesnek2 stroužky
pesto z medvědího česneku1 lžičkakuskus2 hrstibulgur1 hrtka
vroucí voda/vývar2 lpetrželka1 hrstkahimalájská růžová sůl špetka
máslo 50 g, cibule 1 ks, mrkev 4 ks, celer 1/4 ks, petržel 1 ks, česnek 2 stroužky, pesto z medvědího česneku 1 lžička, kuskus 2 hrsti, bulgur 1 hrtka, vroucí voda/vývar 2 l, petrželka 1 hrstka, himalájská růžová sůl špetka

Příprava

Nějakým záhadným způsobem se mi nahromadil kuskus, který vlastně nemáme rádi...hahaha, to je sranda. Ale několikrát jsme ho dostali "darem" a darovanému koni se přeci na zuby nehledí. Už před časem jsem přišla na způsob, v jakém nám chutná všem a to moc - v polévce. A jelikož u nás polévky frčí ve velkém i jako náhrada hlavních jídel, protože dělám opravdu husté a syté, tak byl plán na světě.

Zeleninu si nastrouháme na hrubo, cibuli si nasekáme na jemno. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou podusíme 3-4 minuty a zapneme si vodu ve varné konvici.
Do hrnce přidáme prolisovaný česnek a pesto z medvědího česneku, pořádně promícháme. Dále přisypeme kuskus, bulgur, zamícháme, zalijeme vroucí vodou z konvice (pokud má někdo vývar, může použít samozřejmě vývar) a přivedeme k varu.
Přidáme hrstku petrželky, osolíme a vaříme do změknutí přibližně 15 minut.
Dobrou chuť!

2016-06-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI