Ingredience: | |||||
krájená rajčata | 1 konzerva | menší mrkev | 1 ks | cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | červená čočka | 2 lžíce | bobkový list | 1 ks |
římský kmín | 1 lžíce | mletý koriandr | 1/2 lžičky | koření Garam masala | 1/2 lžičky |
sůl | dle chuti | Ghíčko | 2 lžičky | zeleninový vývar nebo voda | 1 l |
smetana ke šlehání | 100 ml | kokosové mléko | 50 ml |
Máte rádi kořeněnou indickou kuchyni a hledáte něco, co zahřeje na duši i na těle? Pak určitě vyzkoušejte tuto lahodnou polévku. Jedla jí s chutí i moje tříletá dcerka.
Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Po chvilce přidáme nastrouhanou mrkev a společně restujeme. Přidáme i garam masalu, římský kmín a koriandr a necháme rozvonět. Poté do hrnce vyklopíme konzervu rajčat a zalijeme vodou/vývarem. Vhodíme ještě bobkový list a červenou čočku, dostatečně osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme polévku dohladka a zjemníme smetanou. Můžeme podávat posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI