Ingredience: | |||||
kroupy | 120 g | slanina, pokrájená na kostičky | 200 g | menší brambory, pokrájené na kostky | 6 ks |
středně velká mrkev, pokrájená na kostky | 2 ks | středně velká cibule, nakrájená na jemno | 1 ks | zeleninový vývar | 1,5 l |
bobkový list | 1 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
hladkolistá petržel, pokrájená na drobno | dle chuti | olej | na smažení | kadeřávek, pokrájený na drobno | 3 listy |
Italská polévka s kroupami je naprosto ideální pokrm pro chladné zimní a podzimní dny.
Perfektně zasytí a zahřeje. Navíc je zdravá, rychlá na přípravu, lehká a plná vlákniny.
1) Kroupy propláchněte a uvařte předem v osolené vodě tzv. na skus. Po uvaření kroupy sceďte a odložte stranou. Pokud chcete do polévky přidat kadeřávek - pokrájejte listy na drobno a spařte je na několik minut v horké osolené vodě. Cibuli oloupejte a pokrájejte na jemno. Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej a cca 2 minuty na něm opékejte cibuli, pak přidejte bobkový list, pokrájenou slaninu a opékejte za stálého míchání cca ještě 1 - 2 minuty.
Přidejte mrkev a brambory. Promíchejte a a zalijte vývarem. Osolte a opepřete podle chuti a vařte cca 15 minut, až bude zelenina měkká. Ke konci vaření přidejte spařený kadeřávek a předem uvařené kroupy.
2) Polévku vypněte, odstavte z hořáku a ozdobte pokrájenou petrželkou a podávejte horkou třeba s opečenou bagetou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI