Italská studená polévka z melounu Cantaloupe zpět

Ingredience:
cukrový Cantaloupe meloun1 ks (1 - 1,5 kg)sicilský červený pomeranč1 kslimetková nebo citronová šťáva2 lžíce
mořská sůl špetkačerstvě mletý barevný pepř špetkaprosciutto4 plátky
cukrový Cantaloupe meloun 1 ks (1 - 1,5 kg), sicilský červený pomeranč 1 ks, limetková nebo citronová šťáva 2 lžíce, mořská sůl špetka, čerstvě mletý barevný pepř špetka, prosciutto 4 plátky

Příprava

Vaření miluju fakt moc, a tak jsem se „vnutila“ do cateringový kuchyně Ambiente, kde občas, ve svým volnu, pomáhám s přípravama na různý akce, rauty, atd. Hned poprvé jsem chystala chipsy z prosciutta, na studenou Cantaloupe polívku.
„Jak se dělá?!“, ptám se a hurááá, dostává se mi odpovědi. Mám recept na fantasticky svěží, letní polívku!

Z melounu vykrájíme dužinu, tu pokrájíme na kostky, které umixujeme v mixéru do hladka. Já občas nechávám i hrubší konzistenci, aby se dalo do kousku melounu kousnout.
Rozmixovaný Cantaloupe meloun dochutíme šťávou z pomeranče a limety, osolíme, přidáme nahrubo namletý barevný pepř a navrch položíme plátek prosciutta, který jsme si předtím šoupli na chvíli na suchou pánev, aby pustil tuk a opékali jsme ho dokřupava. Chuťovej zázrak je hotov, v horkých letních měsících bych klidně do polévky přidala pár kostek ledu. Dobrou chuť.

2016-06-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI