Japonská cibulačka zpět

Ingredience:
cibule nakrájená na kostičky2 ksvoda nebo zeleninový vývar500 mlceler nakrájený na kostičky2 stonky
mrkev nakrájená na kostičky2 ksčesnek nakrájený najemno2 stroužkyžampiony nakrájené na plátky hrstka
jarní cibulka nakrájená najemno1 kssůl dle chutipepř dle chuti
sojová omáčka dle chutiSriracha dle chutimořské řasy dle chuti
cibule nakrájená na kostičky 2 ks, voda nebo zeleninový vývar 500 ml, celer nakrájený na kostičky 2 stonky, mrkev nakrájená na kostičky 2 ks, česnek nakrájený najemno 2 stroužky, žampiony nakrájené na plátky hrstka, jarní cibulka nakrájená najemno 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sojová omáčka dle chuti, Sriracha dle chuti, mořské řasy dle chuti

Příprava

Nemohu si pomoci, ale čistě průhledně polévky u mě vyhrávají. Včerejší ukojená chuť na pořádný vývar skončila v Pho na Letné, ale udělat si polévku doma, je vždy to nejlepší. Ještě lepší pocit mám, když udělám novou jednoduchou, která je navíc výborná. 
Když se mě někdo zeptá, co snídám, tak mohu říci, že právě polévky bývají moji snídaní. 
Hledala jsem dnes rychlou a hlavně s chutí Asie, tentokrát Japonska.

Orestujeme cibuli v hrnci na malém množství oleje, do mírného zhnědnutí, přidejte mrkev, celer, česnek a zeleninový vývar nebo vodu. Přiveďte k varu a poduste cca 30- 40 minut.

Dochuťte solí a pepřem případně sójovou omáčkou a srirachou. 

Poté vývar sceďte, podávejte čistý vývar s houbami a nakrájenou jarní cibulkou.

2016-05-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI