Jarní chřestová polévka s krutony a vejcem zpět

Ingredience:
chřest s odřezanými konci necelý svazekhrášek3 hstizelené fazolky2 hrsti
čerstvý špenát4 hrstimedvědí česnek (či stroužek česneku)10 ksbrambory3 ks
cibule1 ksolivový olej dle potřebysmetana nebo zakysaná smetana dle potřeby
bazalka dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
voda dle potřeby
chřest s odřezanými konci necelý svazek, hrášek 3 hsti, zelené fazolky 2 hrsti, čerstvý špenát 4 hrsti, medvědí česnek (či stroužek česneku) 10 ks, brambory 3 ks, cibule 1 ks, olivový olej dle potřeby, smetana nebo zakysaná smetana dle potřeby, bazalka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Chřest patří k jedné z mé nejoblíbenější zeleniny. Když jsem žila v Irsku, byl k dostání víceméně celoročně, takže když začnou žně v Česku, neváhám a beru ho útokem. Teď padl na výbornou polévku. 

Nakrájenou cibulku si orestuji na olivovém oleji, přidám nakrájený chřest, hrášek, fazolky, špenát a medvědi česnek, přidám vývar nebo vodu a nechám vařit. Vývaru dávám tak 1 cm nad zeleninu. Je to z důvodu, že máme rádi polévky hustší. Přidám nakrájené brambory a vařím vše do změknutí. Pak stáhnu z plotny a přidám pár lístků bazalky a vše dobře rozmixuji tyčovým mixérem. Nakonec přidám smetanu nebo zakysanou smetanu dle chuti. U nás podáváno s vejcem (Eliška natvrdo) a krutonky ze včerejších tyčinek.

2016-05-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI