Jarní polévka s ředkvičkami a cibulkou zpět

Ingredience:
kuřecí vývarcca 1 ltřtinový cukr1 lžičkamletý zázvor1 lžička
hrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chutichilli paprička1 - 2 ks
vařené kuřecí masocca 200 gředkvičky1 svazekjarní cibulka1/2 svazku
baby špenát2 hrsti
kuřecí vývar cca 1 l, třtinový cukr 1 lžička, mletý zázvor 1 lžička, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, chilli paprička 1 - 2 ks, vařené kuřecí maso cca 200 g, ředkvičky 1 svazek, jarní cibulka 1/2 svazku, baby špenát 2 hrsti

Příprava

Pokud máte uvařený kuřecí vývar, bude pro Vás tato polévka záležitostí doslova pár minut. Tato polévka je lehká a dalo by se říci vyloženě jarní, protože v ní najdete především suroviny, které jsou s jarem spojené, a to ředkvičky a jarní cibulku. Pokud jí chcete dát tak říkajíc říz, přidejte zázvor a chilli a uvidíte, jak Vás postaví na nohy.

V hrnci si zahřejeme vývar s masem, a jakmile se začne vařit, tak přidáme ředkvičky nakrájené na kolečka, opraný špenát a cibulku nakrájenou také na kolečka. Provaříme cca jen dvě až tři minuty. Na závěr přidejte lžičku třtinového cukru a dle chuti dosolte či dopepřete. Pokud chcete, aby polévka měla tak říkajíc říz, přidejte zázvor a nasekané chilli.

2017-04-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI