Jarní zeleninová polévka s vejcem zpět

Ingredience:
mražená jarní zeleninová směs350 gplátek másla1 cmolej1 lžíce
hladká mouka2 lžícekurkuma1/4 lžičkyvejce2 ks
voda1 lsůl dle chutimletý pepř dle chuti
nasekané lístky petrželky dle chuti
mražená jarní zeleninová směs 350 g, plátek másla 1 cm, olej 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, kurkuma 1/4 lžičky, vejce 2 ks, voda 1 l, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nasekané lístky petrželky dle chuti

Příprava

Zeleninové polévky vařím nejraději z čerstvé zeleniny. Ale v tomto období je polévka dobrá i z kvalitní mražené zeleniny.

Na rozehřáté máslo s olejem dáme mouku a za stálého míchání osmažíme do světlé barvy. Zásmažku (jíšku) zasypeme kurkumou, zalijeme vodou, metličkou prošleháme a uvedeme do varu.

Zdroj tepla stáhneme na minimum, přidáme mraženou zeleninu a trochu pepře a soli. Pod pokličkou a za občasného promíchání vaříme slabým varem 15 minut. Poté přidáme 2 rozklepnutá vejce, vidličkou mírně rozšleháme a vaříme ještě 1 minutu.

Podle potřeby dochutíme solí, přidáme petrželku a podáváme.

2019-04-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI