Jehněčí vývar z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
jehněčí kosti a odřezky dle potřebymrkev2 kspetržel1 ks
malý celer1/2 kspórek1/2 kscibule1 ks
česnek3 stroužkynové koření3 kuličkyjalovec3 kuličky
pepř6 kuličeksušený tymián1/2 lžičky
Na polévku:
petrželová nať dle chutimrkev dle chutinudle dle chuti
sůl dle chuti
jehněčí kosti a odřezky dle potřeby, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, malý celer 1/2 ks, pórek 1/2 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, nové koření 3 kuličky, jalovec 3 kuličky, pepř 6 kuliček, sušený tymián 1/2 lžičky, petrželová nať dle chuti, mrkev dle chuti, nudle dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Jelikož máme od mojí milé kamarádky a kolegyně půlku domácího jehněte, zahájili jsme jeho zpracovávání klasikou, která se do tohoto větrného počasí více než hodí. A má to grády!

Všechny kosti, maso a zeleninu naskládáme vcelku do pomalého hrnce, přidáme koření a zalijeme cca 1 litrem studené vody. Necháme pomalit 10 hodin na LOW (ideální je to přes noc). Když je vývar hotový, přecedíme ho přes síto do hrnce. Přidáme novou nastrouhanou mrkev, obrané maso, polévkové nudle, petrželovou nať a sůl. Povaříme do změknutí nudlí a mrkve a můžeme podávat. Dobrou chuť!

2017-12-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI