Kapustová polévka zpět

Ingredience:
kapusta470 g (1/2 velké hlávky)cuketa220 gřapíkatý celer4 stonky
cibule1 ksčesnek2 stroužkyvývarcca 750 ml
olej dle potřebyhrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chuti
kapusta 470 g (1/2 velké hlávky), cuketa 220 g, řapíkatý celer 4 stonky, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, vývar cca 750 ml, olej dle potřeby, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti

Příprava

Protože u nás polévky milujeme, byla by škoda kapustu na polévku nevyužít. Zkombinovala jsem ji s cuketou a řapíkatým celerem, aby krásně vynikla kapustová chuť. Zelenina polévku sama zahustila a tímto se také tato kapustová polévka dostala do naší oblíbené kategorie polévek, ve kterých "stojí lžíce". Přiznám se, že takové polévky mám nejraději.

Nejprve si nachystáme zeleninu. Kapustu si nakrájíme na jemné proužky. Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer pak nakrájíme na kousky a cibuli s česnekem nakrájíme najemno. V hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku a česnek a pak přidáme řapíkatý celer, cuketu a tak 3/4 množství nakrájené kapusty Zbytek kapusty budeme přidávat později. Zeleninu zarestneme a pak přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a vaříme zeleninu do změknutí. Pomocí tyčového mixéru zeleninu pomixujeme dohladka. Přidáme zbývající množství kapusty a ještě chvíli provaříme, tak aby byla na skus.

2017-06-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI