Ingredience: | |||||
růžičková kapusta | 15 kuliček | pórek | 120 g | petržel | 50 g |
polníček | 60 g | batát | 1/2 ks | pohankové vločky jemné | hrst |
řasa kombu | velikost poštovní známky | voda | 1,5 l | sůl | dle chuti |
Když jsem byla na nákupu v Bille, neunikl mé pozornosti polníček, který jsem si oblíbila. V tomto počasí je přímo ideální, díky vysokému obsahu vitamínu C podpoří imunitu, dále je zdrojem vitamínu E, B, provitamínu A, kyseliny listové, obsahuje spoustu hořčíku a železa. Pokud chceme polníček přidat do polévky, nevaříme jej, vitamín C by se znehodnotil.
Růžičkovou kapustu oloupeme, na středu nakrojíme, nakrájíme si na kostičky batát, petržel, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu a vaříme. Když je kapusta měkká přidáme pokrájený pórek, pohankové vločky, osolíme, krátce povaříme, odstavíme a za pár minut přihodíme polníček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI