Kaštanový krém se sušenými hříbky zpět

Ingredience:
zeleninový vývar600 mljedlé kaštany (vařené, vakuované)400 gceler1/4 ks
mrkev1 kspetržel1 ksmáslo3 lžíce
cibule1 ksčesnek1 stroužeksmetana150 ml
petrželka dle chutisušené houby předem namočené dle chutisůl dle chuti
drcené chilli dle chutinastrouhané kaštany na ozdobení
zeleninový vývar 600 ml, jedlé kaštany (vařené, vakuované) 400 g, celer 1/4 ks, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, máslo 3 lžíce, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, smetana 150 ml, petrželka dle chuti, sušené houby předem namočené dle chuti, sůl dle chuti, drcené chilli dle chuti, nastrouhané kaštany na ozdobení

Příprava

Jedlé kaštany mám moc ráda, hlavně je mám spojené s vánočními trhy, kde si je s chutí vždy kupuji. Kaštany se ale dají použít na jiné dobroty, třeba na krémovou polévku.

Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a orestujeme, pak zalijeme vývarem, přidáme kaštany, česnek, čili a vše chvilku povaříme. Pak rozmixujeme, přidáme smetanu a zvlášť povařené houby. Podáváme s houskovými krutonky a nasekanou petrželkou.

2017-01-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI