Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | mrkev | 260 g | kedlubna | 1 ks |
květák | 200 g | salátová čekanka | 190 g | voda | 1,5 l |
kmín | dle chuti | sůl | dle chuti |
Čekanka má pozitivní vliv na zažívání, působí mírně projímavě a močopudně, čistí, detoxikuje organismus. Snižuje cholesterol v krvi, odbourává tuky. Zlepšuje imunitu. Má protizánětlivé účinky. Mně se podařilo zakoupit salátovou čekanku, kterou jsem naložila na několik hodin do slané vody, aby se zbavila hořkosti. Tento fígl jsem se dočetla při brouzdání po internetu a byla jsem zvědavá, jestli vážně funguje. Vyzkoušeno, když čekanku naložíte do vody se solí na pár hodin, její hořkost zmizí a můžete ji použít celou krom košťálů, které je třeba ze středu vykrojit.
Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, kedlubnu, na růžičky rozebraný květák, zalijeme vodou, osolíme a přidáme kmín. Vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme listy čekanky, které krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI