Ingredience: | |||||
uzená žebra | 1000 g | kapusta | 300 g | brambory | 3 ks |
česnek | 2 stroužky | pepř | špetka | majoránka | špetka |
uzený špek | 100 g | hladká mouka | 3 lžíce | sůl | špetka |
Polévka je grunt a tato obzvlášť....
Nejdříve si uvaříme uzené kosti, které pak obereme a po vychladnutí nakrájíme. V uzeném vývaru uvaříme na nudličky nakrájenou kapustu a brambory nakrájené na kostičky. Vyškvaříme si špíček, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zahustíme polévku. Přidáme česnek a v dlaních rozemnutou majoránku. Opepříme, případně dosolíme, ale většinou to není nutné. Kdo chce, může polévku zjemnit smetanou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI