Ingredience: | |||||
rajčata | 1 kg | cibule | 2 ks | mořská sůl | dle chuti |
česnek | 4 stroužky | pepř | 4 kuličky | hřebíček | 4 ks |
kmín | 1 lžička | kuličky koriandru | 1 lžička | ghí, máslo, nebo slunečnicový olej | 2 lžíce |
bobkový list | 2 ks | květy a listy lichořeřišnice | miska | rýžová smetana | dle potřeby |
Moc dobrá! Pokud máte velkou úrodu rajských, tak není co řešit. Navíc je proti parazitům, díky hřebíčku a lichořeřišnici, takže další dobrý důvod si ji uvařit. A kdo rád ostré, podávejte s několika kapkami oleje z chilli jadérek.
V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a přidáme v hmoždíři podrcené veškeré koření. Dobře promícháme a asi minutku necháme společně restovat. Pak vložíme nakrájená rajčata a podlijeme skleničkou vody. Po asi 5 minutách varu stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s čerstvou lichořeřišnicí a smetanou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI