Králičí vývar z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
vykostěný králičí hřbet1 kskráličí nožky2 kskráličí játra1 ks
králičí ledvinky1 kscibule1 ksmrkev1 ks
česnek4 stroužkyceler1/4 bulvynové koření6 kuliček
pepř6 kuličekmáslo 2 cm1 plátekvoda1 litr
sůl1 špetkalibeček1 hrstičkavařené nudle do polévky1 velká hrst
čerstvá petrželka1 hrstička
vykostěný králičí hřbet 1 ks, králičí nožky 2 ks, králičí játra 1 ks, králičí ledvinky 1 ks, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, česnek 4 stroužky, celer 1/4 bulvy, nové koření 6 kuliček, pepř 6 kuliček, máslo 2 cm 1 plátek, voda 1 litr, sůl 1 špetka, libeček 1 hrstička, vařené nudle do polévky 1 velká hrst, čerstvá petrželka 1 hrstička

Příprava

Máme rádi polévky a vývary,které většinou vařím v papiňáku. Chtěla jsem vyzkoušet, jaký je rozdíl mezi vývarem z pomalého hrnce(PH) a vývarem z papiňáku.
U tohoto receptu do PH mohu dát všechno najednou a zelenina se nerozvaří, je hezky na skus. Papiňák musím za 30 minut ochladit, ze začátku přidanou zeleninu odebrat, přidat novou zeleninu + játra a pod tlakem nechat vařit ještě 4 minuty.
Vývar je chuťově (alespoň pro naši rodinu) stejný.
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby.
Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.
Maso ( kosti) se budou malinko přichytávat, ale nevěnujte tomu pozornost.
Mezitím si očistíme zeleninu a necháme ji vcelku. Také odblaníme játra a ledvinky, vše dáme do pomalého hrnce včetně koření a přidáme opečené části z králíka.
Do zapékací nádoby po mase přidáme trochu vody. Z okrajů a dna seškrábneme přípečky a toto přilijeme do pomalého hrnce.
Přidáme litr vody, osolíme a pokud máme, přidáme libeček.
Hrnec přiklopíme poklicí a necháme pracovat na program Low 9 hodin.
Poté vše přes cedník přecedíme, maso obereme a včetně ledvinek, jater a zeleniny nakrájíme a přidáme do vývaru.
Vývar podle potřeby dochutíme a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!
2021-01-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI