Krémová batátová polévka se sýrem feta zpět

Ingredience:
velký sladký brambor1 ksvětší mrkev2 kszázvor1 malý kousek
červená cibule1 kssýr feta kousekzeleninový vývar1 l
olivový olej1 lžícesůl špetkapepř špetka
velký sladký brambor 1 ks, větší mrkev 2 ks, zázvor 1 malý kousek, červená cibule 1 ks, sýr feta kousek, zeleninový vývar 1 l, olivový olej 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Dnes jsem si pro Vás připravila netradiční polévku ze sladkých brambor neboli batátů. Pokud jste se s batáty setkali poprvé, přečtěte si o nich pár zajímavých informací. Batáty jsou plodem rostliny, která se nazývá Povijnice batátová. Původně pochází z Ameriky, ale s našimi brambory nemají nic společného. Existují dva druhy červené a žluté. S těmi červenými se v obchodech setkáte častěji a jsou také vhodnější na vaření. Jejich sladkou chuť bych přirovnala k mrkvi, ale jako mrkev opravdu nechutnají. Do polévky jsem zvolila slaný sýr feta, který je podobný kozímu sýru a podtrhuje tak chuť celé polévky.

Cibuli, mrkev, brambory a zázvor si nakrájíme na kostičky a opékáme chvilku na oleji. Poté zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Necháme vychladnout a rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme, ozdobíme sýrem feta, případně čerstvými bylinkami a podáváme. 

Jednoduché, chutné a zdravé!
2014-10-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI