Ingredience: | |||||
velký sladký brambor | 1 ks | větší mrkev | 2 ks | zázvor | 1 malý kousek |
červená cibule | 1 ks | sýr feta | kousek | zeleninový vývar | 1 l |
olivový olej | 1 lžíce | sůl | špetka | pepř | špetka |
Dnes jsem si pro Vás připravila netradiční polévku ze sladkých brambor neboli batátů. Pokud jste se s batáty setkali poprvé, přečtěte si o nich pár zajímavých informací. Batáty jsou plodem rostliny, která se nazývá Povijnice batátová. Původně pochází z Ameriky, ale s našimi brambory nemají nic společného. Existují dva druhy červené a žluté. S těmi červenými se v obchodech setkáte častěji a jsou také vhodnější na vaření. Jejich sladkou chuť bych přirovnala k mrkvi, ale jako mrkev opravdu nechutnají. Do polévky jsem zvolila slaný sýr feta, který je podobný kozímu sýru a podtrhuje tak chuť celé polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI