Krémová cesnaková polievka zpět

Ingredience:
cesnaku10 - 12 strúčikovväčšie zemiaky4 ksvoda2 l
olivový olej dle potřebyCesnakovo-bylinková soľ KOTÁNYI mlynčeksoľ dle chuti
Biele korenie mleté KOTÁNYI dle chuti
Na ozdobu:
slanina dle chutipažítka dle chutichlieb dle chuti
cesnaku 10 - 12 strúčikov, väčšie zemiaky 4 ks, voda 2 l, olivový olej dle potřeby, Cesnakovo-bylinková soľ KOTÁNYI mlynček, soľ dle chuti, Biele korenie mleté KOTÁNYI dle chuti, slanina dle chuti, pažítka dle chuti, chlieb dle chuti

Příprava

Krémové polievky sa dajú urobiť krémové aj vďaka vyššiemu obsahu zeleniny či zemiakov, tak ich nie je potrebné zahusťovať múkou alebo smotanou. Rovnaký prípad je aj táto krémová cesnačka, ktoré je vďaka zopár zemiakom nielenže hustá, ale aj veľmi sýta a to bez toho, aby naše telo zaťažila. A navyše jej príprava je vskutku rýchla a nenáročná.

Polovicu cesnaku očistíme, pretlačíme a speníme na olivovom oleji.  Hneď ako cesnak zavonia pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Zemiaky osolíme cesnakovo-bylinkovou soľou (nešetríme ňou) a chvíľu restujeme. Zalejeme vodou, prikryjeme a privedieme k varu. Zemiaky uvaríme do mäkka. Polievku rozmixujeme, pridáme zvyšný pretlačený cesnak a necháme krátko prejsť varom. Osolíme podľa potreby, dochutíme  cesnakovo-bylinkovou soľou a bielym korením.

Slaninku si nakrájame na malé kocky a opečieme do chrumkava. Opečenú slaninku povyberáme, vypraženú masť vytrieme papierovou utierkou a na tejto panvici (neumývame ju) chlebík nakrájaný na kocky opečieme do zlatista. Po odstavení dochutíme cesnakovo-bylinkovou soľou. Polievku podávame s opečeným chlebíkom, slaninkou a nakrájanou pažítkou.

2018-12-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI