Krémová česneková polévka a krutony s bazalkovým pestem a parmezánem zpět

Ingredience:
sádlo1 lžícečesnek6 stroužkůstředně velké brambory4 ks
cibule1 ksvývar1 lsmetana ke šlehání1/2 kelímku
sůl špetkapepř špetkamajoránka špetka
bazalkové pesto dle potřebyparmezán dle potřebystarší pečivo dle potřeby
sádlo 1 lžíce, česnek 6 stroužků, středně velké brambory 4 ks, cibule 1 ks, vývar 1 l, smetana ke šlehání 1/2 kelímku, sůl špetka, pepř špetka, majoránka špetka, bazalkové pesto dle potřeby, parmezán dle potřeby, starší pečivo dle potřeby

Příprava

Změňte klasickou česnečku na chutný česnekový krém....

Na lžíci sádla orestujeme na drobné kostky nakrájenou cibuli a 3 stroužky česneku. Po chvíli přidáme i brambory na malé kostičky a společně zarestujeme. Poté podlijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a dalším česnekem dle chuti a přidáme smetanu. 
Krutony: staré pečivo nakrájíme na kostky nebo vykrájíme tvary a dáme na 10 minut do trouby na cca 200°C. Poté potřeme bazalkovým pestem a strouhaným parmezánem a ještě na dvě až tři minutky zapečeme.

2014-10-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI