Ingredience: | |||||
dýně Hokkaido | 1 ks | zeleninový vývar | 1 l | česnek | 14 neoloupaných stroužků |
kokosové mléko nebo smetana | 200 ml | olej (na pokapání) | trochu | sůl | špetka |
pepř | špetka | zakysaná smetana | na dozdobení |
Ve chladných dnech Vás jistě zahřeje polévka z dýně, která je jako každý rok podzimním hitem....
Dýni překrojíme a vydlabáme jadýrka - neloupeme. Do dutiny dáme neoloupané stroužky česneku. Pokapeme trochu olejem a každou polovinu zabalíme zvlášť do alobalu. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 1 - 1,5 hodiny. Pak necháme trochu vychladnout. Rozbalíme a vyndáme česnek. Dýni i se slupkou nakrájíme na kostky a dáme je do hrnce. Česnek, který jsme vyndali z dýně vyloupeme a přidáme zpátky k dýni. Ponorným mixérem rozmixujeme a při mixování postupně přidáváme vývar - tolik, jak chceme mít polévku hustou. Radši hustší - mléko či smetana ještě naředí. Nakonec vmícháme kokosové mléko nebo smetanu, podle chuti dosolíme a dopepříme. Můžeme dozdobit zakysanou smetanou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI