Krémová hladká fazolová polévka z bílých fazolek NAVY s cuketou, batátem, petrželí, česnekem a mandlovým mlékem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebyvařené bílé fazolky Navy250 gstřední cibule1 ks
oloupaná a očištěná cuketa1/2 ksbatát1 kspetržel1 ks
česnek2 stroužkymandlové mléko300 - 400 mlhimalájská sůl dle chuti
řasa kombu velikost poštovní známkymletý kmín dle chutivoda dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, vařené bílé fazolky Navy 250 g, střední cibule 1 ks, oloupaná a očištěná cuketa 1/2 ks, batát 1 ks, petržel 1 ks, česnek 2 stroužky, mandlové mléko 300 - 400 ml, himalájská sůl dle chuti, řasa kombu velikost poštovní známky, mletý kmín dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Také máte spoustu cuket a nevíte co s nimi? Tak polévka je rozhodně dobrá volba. Kromě cukety, kterou lze použít na sladko i na slano, jsem si oblíbila také fazolky.
Fazole zařazuji do našeho jídelníčku ráda, fazole Navy jsou velmi jemné a chuťově příjemné. Tato polévka mě velmi mile překvapila a rozhodně si ji ráda zopakuji. Těžko se popisuje její chuť, musí se prostě vyzkoušet.

Fazole propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou dle potřeby, přidáme řasu kombu a vaříme 15 minut. 
Než se nám fazole uvaří, připravíme si zeleninu na polévku. Oloupeme a pokrájíme cibuli, cuketu, petržel, batát, česnek. 
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, petržel, batát a jeden prolisovaný stroužek česneku, zalijeme rostlinným mlékem a přidáme mletý kmín a sůl.
Vařené fazole přecedíme a dáme stranou. Když je zelenina v polévce měkká, přidáme bílé fazole, rozmixujeme dohladka a dle chuti přidáme prolisovaný česnek, případně dosolíme.

2016-08-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI