Ingredience: | |||||
větší tuřín | 3/4 ks | petržel | 1/2 ks | menší brambory | 4 ks |
smetana na vaření | 200 g | kuřecí vývar | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | malá cibule | 1 ks | olej | dle potřeby |
jarní cibulka | na ozdobení | sušená zelenina do polévky | 2 lžíce | ||
Kuřecí kuličky (12 ks): | |||||
mleté kuřecí maso | 300 - 400 g | strouhanka | 3 lžíce | sušená petrželka | 2 lžíce |
parmazán | 1 lžíce | cibule | 1/2 ks | vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | olej | dle potřeby |
Ráda zkouším nové chutě, a tak když jsem při nakupování narazila na pro mě novou zeleninu, a to tuřín, neváhala jsem a hned jsem ji přidala do košíku. Tato kořenová zelenina se hodí skvěle do teplých salátů, polévek ale i k masu. Obsahuje vitamin C, vápník a má hojivé účinky. Pro poprvé jsem se rozhodla udělat z něj krémovou polévku a výsledkem jsem byla velmi mile překvapena.
Cibuli si na jemno nakrájíme a osmahneme na troše oleje, až zesklovatí. Pak přidáme na kostky nakrájený tuřín a petržel, po chvíli přidáme i na stejné kostky nakrájené brambory. Osolíme a přidáme sušenou zeleninu do polévky, zalijeme vývarem a necháme na mírném ohni vařit, a to cca 15-20 minut (do změknutí zeleniny). Zeleninu pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a opět provaříme. Pokud je třeba tak ještě dosolíme nebo opepříme. Podáváme s kuřecími kuličkami.
Všechny ingredience na kuličky smícháme v míse a vytvoříme kompaktní hmotu. Z této hmoty pak tvarujeme rukama kuličky, které dáme do vyšší zapékací mísy či na plech. Mísu vymažeme olejem a kuličky v něm mírně obalíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
Sušená zelenina do polévky - mrkev, pastyňák, celer, kapusta, cibule, petržel, pórek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI