Ingredience: | |||||
červená čočka | 125 g | malá cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
zázvor | kousek | kari | 1 lžička | kokosové chilli | špetka |
sušené kokosové mléko | 2 lžíce | olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli červenou čočku, je načase to napravit. Červená čočka je dobře stravitelná a nemusí se předem namáčet. Uvaříte ji během patnácti minut a můžete si tak připravit rychlý oběd nebo večeři. Z červené čočky jsem si nejvíc oblíbila krémovou polévku. Přidávám do ní kokosové mléko se zázvorem a chilli, díky kterému vás polévka hezky zahřeje.
Na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, na plátky nakrájený zázvor, kari, kokosové chilli a nechte restovat cca 1 minutu. Do hrnce vsypte červenou čočku a vše zalijte vodou (množství dle požadované hustoty). Jakmile je čočka uvařená, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. V trošce vody rozmíchejte na kašičku sušené kokosové mléko, vlijte ho do polévky a nechte ji ještě chvilku prohřát. Můžete použít i kokosové mléko v plechovce. Nakonec polévku ochuťte solí a podávejte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI