Krémová polévka z kadeřávku a fenyklu zpět

Ingredience:
kadeřávek200 gmenší fenykl1 kscibule1 ks
česnek2 stroužkystřední brambory3 kssmetana ke šlehání250 ml
voda nebo vývar750 mlGhíčko nebo máslo1 lžícemuškátový oříšek špetka
sůl dle chutipepř dle chuti
kadeřávek 200 g, menší fenykl 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, střední brambory 3 ks, smetana ke šlehání 250 ml, voda nebo vývar 750 ml, Ghíčko nebo máslo 1 lžíce, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Konečně dorazila zeleninová bedýnka, třikrát hurá. A s ní i nový druh zeleniny do mojí kuchyně, a to kadeřávek neboli kadeřavá kapusta. V kadeřávku najdeme spousty vitamínů, minerálních látek, antioxidantů, vlákniny atd. Zkrátka a dobře je přímo nadupaný, zdraví prospěšnými látkami, navíc je v podstatě bez kalorií. Zkuste ho spolu se mnou třeba v této lahodné polévce.

Na ghíčku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek na tenké plátky. Přidáme kostičky fenyklu a brambor a společně chvíli restujeme, než začne zelenina chytat barvu. Poté zalijeme smetanou a vodou/vývarem, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím si připravíme kadeřávek. Listy otrháme od tuhých stonků (ty do polévky dávat nebudeme), spaříme je horkou vodou a ihned zchladíme pod ledovou vodou. Nasekáme je na nudličky a dáme povařit do polévky až ke konci varu. Bude jim stačit zhruba 8-10 minut. Na závěr rozmixujeme na hladkou krémovou konzistenci a můžeme podávat.

2016-07-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI