Krémová polévka z pečených brambor a fenyklu zpět

Ingredience:
velké brambory3 ksfenykl1 bulvacibule1 ks
parmazán25 gjogurt2 lžíceČeské Ghíčko dle potřeby
sůl dle chutipepř špetkapažitka dle chuti
velké brambory 3 ks, fenykl 1 bulva, cibule 1 ks, parmazán 25 g, jogurt 2 lžíce, České Ghíčko dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, pažitka dle chuti

Příprava

Tuhle polévku už jsem chtěla nějakou dobu vyzkoušet a z fenyklem mám vlastně úplnou premiéru. Inspiraci jsem čerpala od Jamieho Olivera a to nikdy nedopadne špatně...

Každou bramboru omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Ve slupce pečeme na 200 stupňů jednu hodinu. Pak rozbalíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku. Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibulku a když začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájený fenykl a společně opékáme pár minut. Přidáme na kousky nakrájené brambory a zalijeme 1,5 litrem vody nebo vývaru. Vaříme do změknutí fenyklu a poté rozmixujeme na hladký krém. Polévku sundáme z plotny a vmícháme dvě lžíce hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a pažitkou.

2016-02-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI