Ingredience: | |||||
červená paprika | 4 ks | velká rajčata | 2 ks | malá cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky | krájená rajčata | 1/2 plechovky | olivový olej | 3 lžíce |
čerstvá bazalka | hrst | voda | 1 hrnek | sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Mám pro vás další recept s pečenými paprikami. V poslední době jsem si je hodně oblíbila a ráda s nimi experimentuji. Skvěle se hodí do omáček, polévek nebo pomazánek. Dnes jsem připravila krémovou polévku z rajčat, pečených paprik a bazalky. Tuhle polévku si v letních dnech můžete dát klidně i studenou. Já ji mám ale raději teplou. Záleží jen na vaší chuti.
Papriky a rajčata omyjeme. Papriky, rajčata a cibuli rozřízneme napůl a položíme je rozříznutou stranou na plech vyložený pečícím papírem. 4 stroužky česneku i se slupkou zabalíme do alobalu a položíme je na plech k zelenině. Takto připravenou zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut. Upečenou zeleninu vytáhneme z trouby, odebereme upečené papriky, vložíme je do mikrotenového sáčku a necháme je zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. Česnek vytáhneme z alobalu a vyloupneme ho ze slupky.
Jakmile zelenina vychladne, vhodíme ji do mixéru. Přidáme půl plechovky krájených rajčat, hrst čerstvé bazalky, cca 1 hrnek vody a vše rozmixujeme na hladký krém. Rozmixovanou polévku vlijeme do hrnce, necháme ji lehce prohřát a podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI