Krémová polévka z rajských jablíček s česnekem a bazalkou zpět

Ingredience:
větší rajská jablíčka8 ksolivový olej2 lžícemenší cibulka1 ks
česnek2 stroužkysůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
menší brambory3 ksbazalka dle chutihoblinky parmazánu na ozdobení
větší rajská jablíčka 8 ks, olivový olej 2 lžíce, menší cibulka 1 ks, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, menší brambory 3 ks, bazalka dle chuti, hoblinky parmazánu na ozdobení

Příprava

Máme tu zase podvečer, skoro večer a dnešní den opět utekl velmi rychle. A zase nastala otázka, co k večeři. A protože se mi sešlo doma dost krásných a voňavých rajských jablíček, rozhodla jsem se tentokrát pro polévku z rajských jablíček s česnekem, bazalkou a hoblinkou parmazánu.
Nejprve si spaříme rajčata a oloupeme. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a přidáme na čtvrtiny pokrájená rajčata, oloupané brambory a lehce orestujeme. Poté zalijeme 3/4 l vody nebo vývaru, osolíme, opepříme, přidáme 2 stroužky česneku a vaříme do změknutí brambor. Poté tyčovým mixerem umixujeme do hladkého krému. Podáváme ozdobené lístky bazalky a hoblinkou parmazánu.
2015-07-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI