Ingredience: | |||||
žlutá řepa | 1 ks (cca 350g) | větší brambory | 2 ks (cca 350g) | červená cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | tymián | hrstka | zakysaná smetana | 100 g |
ghíčko | 1 lžíce | barevný pepř | špetka | sůl | dle chuti |
vývar nebo voda | 1,2 l |
Víte, co mě na tom vaření baví nejvíc? Že pořád objevuji nové a nové ingredience a přísady. Dalším objevem letošního podzimu je pro mě žlutá řepa. Oproti červené je trochu sladší a hlavně vám neobarví celou kuchyň a dítě (smích).
Řepu si předpečeme v alobalu na 180 stupňů asi 1 hodinu (můžeme to udělat klidně den dopředu). Na lžíci ghíčka orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem. Mezitím si oloupeme řepu a brambory a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce a společně opékáme. Když se nám zelenina začne přichytávat, zalijeme ji vodou nebo vývarem, přidáme tymián, sůl a pepř. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Ke konci přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme na hladký krém. Můžeme podávat s krutony a kopečkem zakysané smetany. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI