Kulajda zpět

Ingredience:
namočené sušené houby hrstsojová smetana1 kshraška2 lžíce
zeleninový bujon1 kostkacitron1/2 kskopr hrstička
libeček hrstičkavětší brambory2 kssůl špetka
pepř špetkapolévkové koření špetka
namočené sušené houby hrst, sojová smetana 1 ks, hraška 2 lžíce, zeleninový bujon 1 kostka, citron 1/2 ks, kopr hrstička, libeček hrstička, větší brambory 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, polévkové koření špetka

Příprava

Komentář Pavla Míčka k polévce, ve skupince Vaření s pažitkou: Tohleto není jen o chuti a fantazii. To je o popisu který neznalého hlupáka pohorší výrazivem. V krásné hodnotné kokotce levná chutná polévka... Mňam!

I když na přípravu tato polévka není složitá, můžete si královsky pochutnat.

Přes noc namočené houby dáme vařit do osolené vody, přidáme libeček a zeleninový bujon. Pak přidáme brambory a povaříme. Zahustíme hraškou a zalijeme smetanou. Přidáme kopr a dochutíme dle potřeby polévkovým kořením. Trošku zakapeme citronovou šťávou.

2014-12-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI