Ingredience: | |||||
máslo | 3 lžíce | hladká mouka | 3 lžíce | kuřecí vývar | 1,2 litru |
velké brambory | 4 ks | lišky či lesní houby | 1 hrst | ocet | 75 ml |
smetana | 250 ml | krupicový cukr | 2 lžíce | čerstvý kopr | 1 svazek |
sůl | špetka | pepř | špetka | vejce | 4 ks |
Česká klasika, na kterou má každý svůj recept. Kdo by neměl rás kulajdu. Nemáte recept? Tady je ten můj...
Z másla a mouky si připravte jíšku.
Zalijte jí vývarem, osolte, opepřete a přidejte bambory nakrájené na kostičky.
Očištěné a pokrájené houby opečte na másle do zlatova, přidejte do polévky a vařte, dokud brambory i houby nezměknou.
Nakonec vmíchejte smetanu a dochuťte cukrem, octem a ještě krátce povařte.
Po dovaření přidejte nasekaný kopr a ztracené vejce.
Ztracená vejce připravíte tak, že v kastrolku přivedete pod bod varu vodu(voda nesmí vřít, stačí, když na dně hrnce bude dělat malé bublinky) s trochou octa - stačí 2-3lžíce.
Vejce si vyklepněte do hlubší lžíce nebo naběračky. Ve vodě udělejte lžící vír a vejce nechte sklouznout doprostřed. vařte 3-4minuty.
Ztracené vejce jste ještě nedělali? Jednoduše si necháte vařit vodu. Do vroucí vody nalijete ocet a lžící rozkmitáte vír v hrnci, který se musí točit, když vhodíte vajíčko do něj. Jedno instruktážní video kuchaře zas praví, vhoďte vejce rovnou do malé mističky s octem a poté do víru vroucí vody....Zkuste a napište nám, jak se zadařilo! Smích
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI