Kulajda z nákládaných hub se ztraceným vejcem zpět

Ingredience:
nakládané houby ve sladkokyselém nálevu1 malá skleničkamalá cibule1 ksmáslo1 lžíce
hladká mouka špaldová2 lžícebrambory3 kssmetana ke šlehání1 kelímek
bobkový list2 ksvoda nebo vývar2 lkopr dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuticukr dle chuti
ocet dle chuti
Ztracené vejce:
vejce1 ksocet20 dcl
nakládané houby ve sladkokyselém nálevu 1 malá sklenička, malá cibule 1 ks, máslo 1 lžíce, hladká mouka špaldová 2 lžíce, brambory 3 ks, smetana ke šlehání 1 kelímek, bobkový list 2 ks, voda nebo vývar 2 l, kopr dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cukr dle chuti, ocet dle chuti, vejce 1 ks, ocet 20 dcl

Příprava

Minulý rok to byla u nás s houbami bída. A to taková, že jsme nenasušili vůbec nic. Jenže kulajda bez hub by jaksi nebyla kulajda,takže jsem použila nakládaná houby z předloňska a povedlo se

Na másle zpěníme cibulku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přidáme brambory na kostičky, bobkový list, sůl, pepř a vaříme asi 15 minut. Houby si scedíme z nálevu a dáme do polévky společně se smetanou a povaříme ještě 5 minut. Stáhneme z plotny a dochutíme octem, cukrem a koprem.

Ztracené vejce:

Do středně velkého hrnce dáme vařit vodu společně s octem. Vejce si opatrně rozklepneme do skleničky. Když začne voda vařit, ztlumíme plamen, vařečkou si uděláme v hrnci vír a do středu nalijeme vejce. Občas míchneme, aby se vír úplně nezastavil a vaříme 2-3 min.

2016-02-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI